Blauwtje

Lieve Anaïs,

Als het goed is, ben jij op het moment van schrijven in New York een trouwring aan het passen, terwijl de laatste resultaten binnenlopen van wie er in de komende vier jaar over jou zal regeren. Als je in de VS blijft tenminste, want met die persoonlijke Odyssee in je brieven, zet ik mijn geld nog liever in op Kanye.

Op een trouwfeest van vrienden met een onbekende Mexicaan muilen, om er een jaar nadien mee te trouwen, dat is ongetwijfeld de beste remedie tegen corona-moeheid. Maar aangezien trouwfeesten én vrienden zijn afgeschaft, heb ik als kersverse single een aantal tactieken bedacht waarmee ik de lockdown doorkom. Ik hoop dat iemand er iets aan heeft. Tous ensemble!

Ten eerste stuurde ik een bericht naar de man op wie ik een oogje had, met de vraag of hij met mij wilde gaan minigolfen. Zijn antwoord was dat hij liever met zijn nieuwe vriendin ging minigolfen. Dat snap ik niet. Knappe blondines kunnen doorgaans héél slecht minigolfen. Ik ken iemand die haar balletje ooit tegen het hoofd van een fietser knalde. Dat was jij, toch?

Na dit blauwtje besliste ik om nóg meer van mezelf te houden. En hoe doe je dat beter dan door jezelf fysiek uit te dagen? (Door te mediteren, vergevingsgezind te zijn, goede wijn te drinken en boeken te lezen, maar daar hebben we het nog wel over). Ik ging al vaak sporten, maar dreef mijn kilometers en tempo de laatste tijd op. Intussen ben ik fanatieker dan een veertiger met midlifecrisis. Dat ging zo...

Toen de fitness nog open was, stond ik tijdens de groepslessen tussen vrouwen van tien tot twintig jaar ouder. Sneller en soepeler dan mijn klasgenoten, blaakte ik van zelfvertrouwen. Maar toen de fitness toeging, kwam ook mijn schijnbare sportieve superioriteit in het gedrang, en dus gooide ik het over een andere boeg. Je weet, ik begon al met wielrennen, nu ook met joggen. En over joggen kan je veel zeggen, maar dat het saai is, zeker. Gelukkig is er Strava, waarmee ik me kan meten met iedereen die toch nét iets trager is.

Intussen heb ik het zover laten komen dat ik in een clandestiene fitness met een personal trainer aan de slag ben. Dat kost me een rib uit m’n lijf, maar je merkt dat ik voor dat lijf iets over heb. Deze worst houd ik me namelijk voor: tegen de tijd dat de lockdown voorbij is, sta ik strakker dan J.Lo tijdens de Halftime Show. Precies op dat moment gaat alle recreatie weer open. Gaan bowlen wil hij vast wel.